استفاده از نرم افزار تعیین اجاره بها اجباری است | پلمب ۱۶ بنگاه املاک در مشهد (۱۴ خرداد ۱۴۰۳) مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی و سایر تکالیف مودیان اعلام شد جزییات تازه از نحوه فروش بلیت‌های اربعین (۱۴ خرداد ۱۴۰۳) ابلاغ قانون بودجه ۱۴۰۳ توسط سرپرست ریاست جمهوری راه‌اندازی تالار ارز اشخاص در مرکز مبادله تا یک ماه دیگر جزئیات جدید از فروش اینترنتی نان | چگونه اینترنتی نان بخریم؟ شرایط فروش فوری سه محصول ایران خودرو ویژه خرداد ۱۴۰۳ اعلام شد + جزئیات آیا زمان واریز کالابرگ خرداد ۱۴۰۳ مشخص شده است؟ بازار طلای جهانی در انتظار سیاستهای پولی ایالات متحده آرام شد توزیع روزانه ۱.۵ تن گوشت گرم گوسفندی تنظیم بازار در مشهد تحقق بیش از ۲۳ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در خراسان رضوی از ابتدای سال جاری قبض‌های میلیونی در انتظار مشترکان بد مصرف برق قیمت جدید کوییک پلاس اتوماتیک اعلام شد + جدول (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) ارز ترجیحی شکر حذف شد | گرانی در انتظار شکر؟ فراخوان گمرک برای جاماندگان فعال‌سازی موبایل مسافری توزیع تایر با ارائه ضمانت‌نامه تولیدکنندگان سردرگمی سهامداران در بلاتکلیفی بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) طلای ۱۸ عیار در مشهد نسبت به دیروز گرانتر شد + جزئیات (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) نظر کارشناسان بازار‌های مالی درباره وضعیت بازار‌ها با توجه به انتخابات پیش رو + نمودار بانوان مشهدی چگونه می‌توانند وام خوداشتغالی خیاطی دریافت کنند؟ قیمت دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال امروز | کاهش اندک حباب سکه (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) واردات تمام مدل‌های آیفون همچنان ممنوع است | آیفون ۱۳ دیگر ترخیص نمی‌شود از رهن ۷۰۰ میلیونی تا اجاره ۲۰ میلیونی آپارتمان در کوی امیرالمومنین مشهد (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) آدرس اشتباهی حمایت از تولید | درس‌هایی از تئوری رشد آدام اسمیت ممنوعیت فروش پرواز‌های چارتری لغو شد؟ تعاونی مسکن کارگران به طور جدی در دستور کار است
سرخط خبرها

انواع «سهام» بورس را بشناسید + جزئیات

  • کد خبر: ۷۵۵۲۷
  • ۰۴ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۳
انواع «سهام» بورس را بشناسید + جزئیات
کارشناس بازار سرمایه گفت: سهم، نشان دهنده میزان مشارکت، تعهدات و منافع صاحب آن در شرکت سهامی است.

به گزارش شهرآرانیوز، مصطفی صفاری کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که، سهم چیست؟، اظهار کرد: سهم، نشان دهنده میزان مشارکت، تعهدات و منافع صاحب آن در شرکت سهامی است. دارنده سهام به اندازه سهم خود در شرکت دارای حق و حقوق است. بر اساس این حق، سهام‌دار می‌تواند از منافع شرکت استفاده کند، در مجامع رای دهد و در صورت انحلال شرکت در دارایی شرکت سهیم شود.

کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که، سهام بورسی از نظر حقوق دارنده سهام به چند دسته تقسیم بندی می‌شود؟، گفت: سهام عادی یکی از انواع سهام بورسی است که به دارنده خود، حق اعمال رأی در مجامع عمومی شرکت را می‌دهد و سود تقسیم‌شده در شرکت را نیز دریافت می‌کند. سهام عادی عموماً بخش عمده‌ای از سهام منتشر شده را تشکیل می‌دهد.

صفاری تصریح کرد: دارندگان سهام عادی (سهام‌داران) صاحبان اصلی مؤسسه هستند. هر سهام‌دار عادی در مقابل هر سهم، یک حق رای دارد و می‌تواند در اداره و کنترل کردن مؤسسه از طریق حق رای خود، دخالت کند. سهام عادی فاقد سود تضمین شده است و در صورتی که مؤسسه سود تحصیل کند، در سود مؤسسه سهیم می‌شود.

او بیان کرد: نوعی دیگر از سهام بورسی، سهام ممتاز است که معمولاً حق رأی نداشته، اما در دریافت سود سهام، نسبت به سهامداران عادی، در اولویت قرار دارد. سود سهام ممتاز، درصد ثابتی از مبلغ اسمی سهام ممتاز است، که میزان آن از قبل مشخص‌شده و در اختیار مجمع نیست. سود سهام ممتاز، باید قبل از سود سهام عادی پرداخت شود، حتی اگر شرکت به هر دلیل ورشکسته شود.

صفاری در پاسخ به این پرسش که، سهام از نظر شکل به چند دسته تقسیم بندی می‌شود؟، اظهار کرد: منظور از سهام با نام این است که نام صاحب سهام (خریدار سهم) بر روی ورقه سهام درج می‌شود و در نتیجه قابلیت نقل و انتقال تنها از طریق معاوضه امکان‌پذیر می‌شود. فرضاً اگر شخص الف خریدار سهام است، تحت هیچ شرایطی شخص دیگری نمی‌تواند اقدام به فروش سهام کند.

او بیان کرد: سهام بی‌نام اصطلاحاً در وجه حامل صادرشده و هر فردی که برگه سهام را در اختیار داشته باشد، می‌تواند اقدام به فروش سهام کند. گفتنی است که تمامی سهام مورد معامله در بازار بورس اوراق بهادار تهران با نام هستند. سهام با حق چند رای نوعی دیگر از سهام است که حق رأی آن بیش از سهام عادی است و در مجامع عمومی شرکت، هر قطعه آن بیش از یک رأی دارد.

کارشناس بازار سرمایه در خصوص سهام جایزه تصریح کرد: سهام جایزه در زمان افزایش سرمایه شرکت منتشر می‌شود و به سهامداران شرکت تعلق می‌گیرد.

او بیان کرد: زمانی که شرکت از ذخایر آزاد فراوانی برخوردار است، ممکن است بخشی از ذخایر خود را از راه انتشار سهام جایزه، در وجه سهامداران کنونی خود و به نسبت سهامی که در اختیار دارند، به سرمایه تبدیل کند. مدیران شرکت می‌توانند با انتقال بخشی از حساب ذخایر شرکت به حساب سرمایه و ثبت دفتری عملیات، این کار را انجام دهند.

او افزود: پس از انتشار سهام جایزه به طور معمول، قیمت سهام شرکت بسته به تعداد سهام جایزه منتشر شده در بازار کاهش پیدا می‌کند، اما از آنجا که رقم سود هر سهم تغییری نمی‌کند، سهامدار شرکت که اکنون تعداد سهام او افزایش یافته است، پس از چندی با ترمیم قیمت سهام به سود دلخواهی دست پیدا می‌کند. مثلا، یک سهامدار دارای ۱۰۰۰۰ سهم از یک شرکت است، وقتی افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی از محل سود انباشته انجام می‌شود، این تعداد سهام به ۲۰۰۰۰ سهم می‌رسد، ولی در عوض، قیمت بازگشایی سهم پس از افزایش سرمایه نصف می‌شود.

او تاکید کرد: البته قیمت سهم بعد از بازگشایی در بورس، به عرضه و تقاضا بستگی دارد و ممکن است رشد یا افت داشته باشد. اما به هر حال، قیمت تئوری بازگشایی، دقیقا ۵۰ درصد قیمتی خواهد بود که آخرین بار در بورس معامله شده است.

صفاری در رابطه با انواع دیگری از سهام از نظر شکل اظهار کرد: سهام ترجیحی نوعی دیگر از سهام است و این نوع سهام بخشی از سهام شرکت است که در راستای برنامه‌های خصوصی‌سازی به کارکنان شاغل در آن شرکت واگذار شده است. سهام عدالت از دیگر انواع سهام است و فروش تسهیلات بخشی از سهام شرکت‌های دولتی معین، به اقشار پایین درآمدی جامعه است. به زبان دیگر، می‌توان آن را نوعی یارانه، تلقی کرد.

کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که، سهام از نظر رفتار سهام به چند دسته تقسیم بندی می‌شود؟، گفت: سهام ارزشی، سهامی است که از منظر بنیادی ارزشمند بوده و عموماً می‌توان از آن‌ها به سهام ایمن اشاره کرد و چندین سال است که به اصطلاح در سطح بالغ خود بوده و می‌توان از آن‌ها به‌عنوان سهام با سود نقدی جذاب یاد کرد.

او در پایان بیان کرد: نوع دیگر از سهام، سهام رشدی است، در این دسته سهامی قرار می‌گیرند که به دلایل بنیادی مختلف پتانسیل رشد بسیار خوبی دارند و می‌توان با تلفیق تحلیل‌های بنیادی و تکنیکال سود جذابی را شناسایی کرد.

انواع «سهام» بورس را بشناسید + جزئیات

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->